Banyak sungguh menu tertangguh.
Banyak sangat keje, tak sempat nak upload.
Masak paprik ni ikut apa yg ada dlm peti ais tu
ikut versi sendiri
Resepi
300 gm udang - kopek buang kulit
1 labu bawang besar - Potong baji/mayang
1 batang serai - dititik
3-4 biji cili padi - ditiitik
3 helai daun limau purut
Jagung muda, lobak merah, bunga kobis & kacang panjang
2 sudu besar pes tomyam
Cili sos
Sos tiram
Kicap pekat
Minyak masak
Cara-cara
- Panaskan minyak, tumiskan pes tomyam
- Masukkan bawang besar & serai hingga naik bau
- Masukkan udang, kacau sekejap.
- Masukkan semua jenis sos, daun limau purut dan sayur-sayuran kegemaran
- Boleh tambah garam & sedikit gula. Ikut citarasa masing-masing
- Boleh juga bila dah angkat tu, perahkan sedikit limau. Beress..
No comments:
Post a Comment