Banyak sungguh menu tertangguh.
Banyak sangat keje, tak sempat nak upload.
Masak paprik ni ikut apa yg ada dlm peti ais tu
ikut versi sendiri
Kalau agak2 nak berkuah, bubuh la air sikit ya puan-puan
Resepi
300 gm udang - kopek buang kulit
1 labu bawang besar - Potong baji/mayang
1 batang serai - dititik
3-4 biji cili padi - ditiitik
3 helai daun limau purut
Jagung muda, lobak merah, bunga kobis & kacang panjang
2 sudu besar pes tomyam
Cili sos
Sos tiram
Kicap pekat
Minyak masak
Cara-cara
Resepi
300 gm udang - kopek buang kulit
1 labu bawang besar - Potong baji/mayang
1 batang serai - dititik
3-4 biji cili padi - ditiitik
3 helai daun limau purut
Jagung muda, lobak merah, bunga kobis & kacang panjang
2 sudu besar pes tomyam
Cili sos
Sos tiram
Kicap pekat
Minyak masak
Cara-cara
- Panaskan minyak, tumiskan pes tomyam
- Masukkan bawang besar & serai hingga naik bau
- Masukkan udang, kacau sekejap.
- Masukkan semua jenis sos, daun limau purut dan sayur-sayuran kegemaran
- Boleh tambah garam & sedikit gula. Ikut citarasa masing-masing
- Boleh juga bila dah angkat tu, perahkan sedikit limau. Beress..
No comments:
Post a Comment