Baru-baru ni ada buat muffin pisang
sangat lembut dan sedap
kebetulan ada pisang yg dah agak lembik
tak kan nak buang kan.buat la kuih ni
Tq byk2 kak.
Buatnya tak rumit dan kejap je dah siap
Apam aka Muffin Pisang Coklat
Sumber : Chef Hanieliza
Bahan A [Ayakkan]
- 2 cawan tepung gandum
- 2 s/b serbuk koko
- 1 s/k soda bikarbonat
- 1 s/k baking powder
- Sedikit garam
Bahan B
- 1 cawan pisang emas/berangan - lecek
- 1 cawan minyak
- 1 1/2 cawan gula perang
- 2 biji telur [pukul sedikit dengan garfu]
Cara
- Ayakkan bahan A dan masukkan dalam mangkuk
- Masukkan bahan B dan kacau rata
- Masukkan dalam acuan kecil @ loyang
- Kukus selama 30 minit atau sehingga masak
4 comments:
mmg senang mapin ni.sedap lembut gitu kan.makan panas2 mmg best
Mmg sedap & senang
sungguh menyelerakan...yummy..
Ady..mmy sedap & senang sgt nk buat
Post a Comment